CNN: "Икономиката на САЩ се разводнява"

След ръста, постигнат през 2014 г., икономиката на САЩ започва да се разводнява, съобщава CNN, като приписва проблемите на липсата на ръст на заплатите и трудностите на чуждите икономики.
Въпреки че миналата година е най-добрата за пазара на труда в САЩ от 1999 г., сега "започва да губи сила, по объркващ начин", съобщава CNN. Наемането остава на добри нива, но експерти започват да намаляват прогнозите си за растежа.
Според икономисти, двата основни проблеми са липсата на ръст на заплатите и забавянето на много чужди икономики. През февруари, почасовата заплата нарастна само с 2 на сто, което е твърде малко за да забележат американците някакво възстановяване и е доста под целта на Фед от 3,5%.
"Много хора все още се придържат към икономиите," се казва в статията, която добавя, че бизнесът също е натрупал рекордни нива на парични средства, което показва, че може би не се чувства достатъчно уверен, за да прави значителни разходи.
Що се отнася до международното положение, CNN посочва икономическите проблеми на Япония, Гърция и забавянето на китайската икономика. Американският долар нарасна с рекордно темпо за последните 40 години, което вдига цената на техните продукти в сравнение с чуждестранните и вреди на компании като Microsoft и Caterpillar. "Все още имаме дълъг път", казва Лорънс Бол, професор по икономика в Johns Hopkins.

Станете почитател на Класа