Пабло Иглесиас: "Единствената сила, която може да спечели в Испания сме ние"

Единствената сила, която може да спечели в Испания е „ПОДЕМОС", каза лидерът на партията Пабло Иглесиас, в речта си на масов митинг за приключване на предизборната кампания в Андалусия. Около 18 000 души присъстваха на събитието, проведено на Велодрома в Севиля.
"Днес се казва, че вече има резултат от изборитев Андалусия. В неделя отиваме да спечелим", заяви Иглесиас, добавяйки, че "политиката не може да бъде в ръцете на партии, които ни доведоха до катастрофа. Не искаме да сме колония на Германия, ние искаме президент, който ще преговаря с Еврогрупата," каза политикът и призова "да не говорим с Меркел като с императрица."
"Неравенството също е и корупция. Управляваха за да се обогатят", заяви Иглесиас. "Не само са корумпирани, а също неефективни и неудобни", добави той.
Лидерът на партията заяви, че е време за промяна, тъй като "няма демокрация без държавни училища, няма демокрация без функциониращи болници и без работа. Тук мирише на промяна. Да обичаш страната си - това е достойнството на хората. Искаме предприемачите да поведат своите проекти напред, без да коленичат пред банките," заяви Иглесиас.

Станете почитател на Класа