Параноя: Литва превзема влак със студенти от Русия поради страх от инвазия

Полицията и граничната охрана на Литва обкръжиха две гари, след като получиха сведения, че руски войски са планирали да навлезат в страната. Това се оказа фалшива тревога.
Силите за сигурност са в повишена готовност от четвъртък, след като Консулският отдел на Министерството на външните работи на Литва съобщи, че "много млади руснаци на възраст за военна служба " ще прекосят страната в посока на руската Калининградска област, според представител на гранична охрана, цитиран от местните медии. "Нашият екип прегледа влака, но всички пътници са имали валидни документи и визи, така че не може да им откажем влизане на нашата територия", каза той.
Министърът на националната отбрана, Жозас Олекас, разкри, че на борда на влака е била група студенти от морска академия и оправда драстичните мерки за сигурност с повишено внимание ", така че други да не се опитват да дойдат."
През март тази година, САЩ разгърнаха около 150 войници и 20 единици военна техника в Литва, за да провеждат съвместни маневри за "укрепване на сигурността" в региона. Войниците и американската военна техника се намират в балтийските страни и Полша от пролетта на 2014 г. и са част от операцията „Атлантическа решителност в Източна Европа", която има за цел да покаже единството на страните от НАТО.

Станете почитател на Класа