Отиде си актьорът и кънтри певец Крис Кристоферсън

Отиде си актьорът и кънтри певец Крис Кристоферсън
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    30.09.2024
  • Сподели:

Актьорът и кънтри певец Крис Кристоферсън почина в дома си в Мауи, заобиколен от семейството си, съобщиха най-близките му.

„С натежало сърце споделяме новината, че нашият съпруг/баща/дядо, Крис Кристоферсън, почина мирно в събота, 28 септември у дома. Всички сме благословени за прекараното време с него. Благодарим ви за любовта към него през всичките тези години и когато видите дъга, знайте, че той се усмихва на всички ни“, се казва в изявление на семейството му.

Роден в Браунсвил, Тексас на 22 юни 1936 година Крис Кристоферсън се превръща в звезда на кънтри музиката. Песните му редовно оглавяват американските кънтри класации, а кавър версиите са хитове за изпълнители като Джанис Джоплин, Гладис Найт и Джони Кеш. В средата на 70-те години Кристоферсън работи с известни филмови режисьори, включително Мартин Скорсезе и Сам Пекинпа и печели Златен глобус за работата си с Барбра Стрейзънд в римейка на "Роди се звезда" от 1976 г.

Кристоферсън постига забележителен успех като автор на песни в началото на 70-те години.

Синглите му "Me and Bobby McGee", "Help Me Make It Through the Night", "Sunday Morning Coming Down" и "For the Good Times" се превръщат в грандиозни хитове не само в САЩ, но и в целия свят. Освен в музиката, певецът оставя сериозен отпечатък и в света на киното. Снимал се е в над 50 филма, сред които "Блейд", "Огън под земята", "Самотната звезда", "Разплата".

След дългогодишно сътрудничество, Джони Кеш и Крис Кристоферсън влизат заедно в супергрупата на кънтри музиката The Highwaymen заедно с Уили Нелсън и Уейлън Дженингс. Кристоферсън повече от 20 години е част и от Залата на славата на кънтри музиката, пише dir.bg.

 

Станете почитател на Класа