Опасна болест поваля масово звезди в Холивуд, симптомите са...

Опасна болест поваля масово звезди в Холивуд, симптомите са...
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    07.09.2024
  • Сподели:

В Холивуд масово се разболяват от опасна болест. За съжаление симптомите са различни и объркват лекарите с други заболявания. Лечението е трудно и понякога може да трае години.

 

 

Съпругът на тенисистката Серена Уилямс, съоснователят на Reddit Алексис Оханян, е последното голямо име, диагностицирано с болестта, което бе шок за цялото му семейство.

41-годишният Оханян обясни здравословното си състояние в поредица от публикации в X/Twitter, като каза, че лекарите са му казали диагнозата след множество медицински процедури.

Някога лаймската болест беше противоречива тема, като в доклад на Американската медицинска асоциация от януари 2023 г. се посочва, че „липсата на основани на доказателства насоки за това как да се грижим за хора с постоянни симптоми и нарастващата дезинформация, правят лечението предизвикателство“.

 

В Холивуд масово се разболяват от опасна болест: Симптомите са...

 

Грейс Марк, MD, MPH, която е епидемиолог в отдела за векторни болести на CDC, каза, че "клиничната картина става много по-малко ясна, когато пациентите са без типични прояви на лаймска болест, но съобщават за постоянни симптоми.

Маркс каза, че „терминът „хронична лаймска болест“ е много по-неясно дефиниран и понякога се използва като всеобхватен термин, който се използва широко от пациенти, лекари и широката общественост и често включва хора, които никога не са имали ясна диагноза на остра лаймска болест.

Съпругът на тенис звездата е само едно от много известни имена, които се борят с болестта и говорят публично за битката с лаймската болест.

Йоланда и Бела Хадид

Сред тях са бившият модел и участничката в Истински съпруги на Бевърли Хилс Йоланда Хадид и нейната дъщеря, моделът Бела Хадид, като и двете са били открити за борбите си с болестта.

Йоланда разкри през 2021 г., че е страдала от тежка депресия поради множество симптоми през по-голямата част от десетилетие.

„Не мога да започна да опиша тъмнината, болката и ада, през които преминавах всеки ден“, каза Йоланда пред британския Vogue през февруари 2021 г. — Тази болест ме постави на колене.

Бела каза миналата година, че е претърпяла 100 дни лечение на фона на почти 15-годишна битка със състоянието.

Джъстин Бийбър

Певецът Джъстин Бийбър каза през януари 2020 г., че са го диагностицирали с лаймска болест, след като е отишъл на лекар заради неприятни коментари за външния му вид.

„Много хора говореха за това, че Джъстин Бийбър изглежда като бездомник и т.н., те не разбрираха, че наскоро бях диагностициран с лаймска болест, не само това, но и тежък случай на хронична монотерапия, превзе кожата ми. Това повлия на мозъчната функция, енергия и общото ми здраве“, каза музикантът в Instagram.

Бен Стилър

Освен това актьорът Бен Стилър каза пред The ​​Hollywood Reporter през 2011 г., че е бил диагностициран с болестта през 2010 г.

„Откриха ми я в Нантъкет, Масачузетс, преди няколко години“, каза Стилър. „Коляното ми се възпали и те не можаха да разберат какво е, след което разбраха, че е лаймска болест. Сега съм без симптоми, но тя никога не напуска тялото ви. Това е наистина трудна работа."

Комедиантката Ейми Шумър обяви в Instagram през септември 2020 г., че се е заразила с лаймска болест, като информира последователите си за лекарствата, които приема.

Какво е лаймска болест?

Лаймската болест се причинява от бактерия, която се предава на хората чрез ухапване от заразен кърлеж.

Най-честите симптоми на заболяването са висока температура, главоболие, умора и кожен обрив, наречен еритема мигранс.

Станете почитател на Класа