Във Великобритания питат мъжете дали са бременни преди рентгенова снимка

Във Великобритания питат мъжете дали са бременни преди рентгенова снимка
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.08.2024
  • Сподели:

Рентгенолозите в няколко болници на NHS (Националната здравна служба) са инструктирани да питат всички мъже на възраст от 12 до 55 години дали са бременни, преди да им направят рентгенови снимки.

Новата политика е следствие от последната вълна на политкорекност, насочена към самоопределящите се като небинарни, транссексуални, интерсексуални и подобни. Тя предизвика остро възмущение сред пациентите, пише n_reporter в Telegram.

Ръководството изисква от персонала да пита за състоянието на бременност, без да прави предположения за половата идентичност на пациента.

Някои болници са отишли по-далеч, като са поискали от пациентите да попълнят формуляри, в които да посочат пола си при раждането, предпочитаното име и местоименията си.

Според The Telegraph тази политика е разгневила много мъже, които я приемат за открита подигравка, вследствие на което са напускали кабинетите без да се подложат на процедурата. Рентгенолозите описват сцени на смущение и гняв, като един пациент, който е включен в спешен курс за лечение на рак, се отказва от процедурата, възмутен от абсурдната политика.

С типично английско чувство за хумор, един от рентгенолозите, пожелал анонимност, коментира че пациент, нуждаещ се от ежедневно сканиране в продължение на седмици, започнал да се съмнява в собствената си полова идентичност след многократните разпити.

Станете почитател на Класа