Грешките на жените при поддържане на интимна хигиена

Грешките на жените при поддържане на интимна хигиена
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.07.2024
  • Сподели:

Какви грешки най-често правят жените, когато се грижат за интимната си зона? Защо е толкова важно да поддържаме правилния баланс на бактериалната флора? Как прекалената хигиена може да навреди на здравето на жените?

Много жени правят всичко възможно, за да се отърват дори от нотка на миризма в интимната зона. Фанатичното отношение към хигиената на интимната зона може да бъде вредно, тъй като това е агресивна намеса в бактериалната флора. Миризмата, излъчвана от влагалището, не е нищо повече от (с някои изключения) от напълно естествено явление.

Използване на хигиенни превръзки ежедневно

Те първоначално са имали функцията да абсорбират вагиналното течение по време на менструация. Постоянната практика на използване на подложки ден след ден е изпълнена със здравословни проблеми. Под подложката интимната зона изпитва топлина и влага. Във влагалищната област се образува благоприятна среда за бактерии. Това провокира вагинални инфекции и допълнителен секрет. Поради тази причина се препоръчва да се използват по-рядко или да се сменят на всеки четири часа.

Не се борете с естествената миризма

Интимната зона на жената има специфичен аромат и това е нормално. Миризмата възниква поради влажната и топла среда в тялото. Кога да се тревожите: ако миризмата стане по-интензивна, ако е придружена от сърбеж, ако се наблюдава необичайно течение. В други случаи не трябва да се срамувате от тази телесна миризма и да се опитвате да я премахнете.

Не прилагайте неподходящи продукти като лубриканти

Продукти на маслена основа, като вазелин, могат да причинят инфекция. Като допълнителна смазка се препоръчва използването на висококачествено масло с неутрално pH.

Изключително нежелателно е да се използват хранителни масла за тази цел, за да не се наруши киселинно-алкалният баланс и да се предизвика дразнене и изгаряне.

Не поставяйте чужди предмети във влагалището

Някои дами практикуват вагинален душ, но това е ненужна мярка. В допълнение, това устройство може стане причина за появата на бактериален дисбаланс. Някои гинеколози са на мнение, че вагиналните душове причиняват възпалителни процеси в тазовите органи и бактериална вагиноза. За хигиената на интимната зона е достатъчно измиването с вода и сапун с неутрално pH. След процедурата, подсушете с естествена памучна кърпа.

Интимни отношения

Няма да ви изненадаме, ако кажем, че при липса на постоянен партньор е препоръчително използването на презервативи. Не е препоръчително да практикувате сексуалните си фантазии с шоколадов сироп, бита сметана и подобни продукти. Храните, съдържащи захар, могат да повлияят на бактериалната среда и съотношенията на дрождите в тази зона. Това ще причини инфекция. Ако искате да покажете въображението си, използвайте специализирани инструменти.

Ходене до тоалетна

Интимната хигиена при дамите включва поддържане на тази зона суха. В този случай тоалетната хартия ще дойде на помощ. Трябва да се използва разумно.

Бактериите от ануса и влагалището могат да мигрират, тъй като органите са разположени близо един до друг. Ето защо, е необходимо да избършете тази област в посока от влагалището към ануса.

 

 

Станете почитател на Класа