Пловдивски пенсионер лапна 68 бона, но съжали жестоко

Пловдивски пенсионер лапна 68 бона, но съжали жестоко
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.07.2024
  • Сподели:

Полицията сгащи пенсионер, който успя да оплете в мрежите си двама пловдивчани и да ги ужили с общо 68 000 лева. Измамникът е на 69 години.

Според събраните до момента доказателства, за времето от март 2022 г. до юни тази година жертви на неговата комбинативност станали двама мъже.

От единия потърпевш, който е от Шумен, са отнети общо 60 000 лева – по банков път и на ръка. Предлогът бил доставка от Украйна на 1500 метални варели за пчелен мед, като извършителят представил пред клиента си съответната техническа документация и двамата подписали фиктивен договор.  

Впоследствие, обаче, измамният сценарий продължил с появата на редица непредвидени обстоятелства за забавяне на вноса и искане на още пари за преодоляване на пречките.

Със значително по-малка сума – 8000 лева, бил „ужилен“ вторият потърпевш, който е пловдивчанин. Пред него 69-годишният мъж също се представил като вносител на изгодни стоки от чужбина, но в този случай ставало дума за автомобил от Южна Корея.

За да получи колата клиентът дал авансова вноска, но на по-късен етап се наложило да доплаща за ремонт и други услуги, като включване в група на шофьори за междуградски превоз, издаване на стикери за упражняване на таксиметрова дейност и други.

След доклад на събраните материали в Районната прокуратура, измамникът е привлечен като обвиняем. С решение на съда му е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Продължава извършването на действия по разследването. Определението на Районния съд подлежи на протест и обжалване пред Окръжния съд в града под тепетата.

 

Станете почитател на Класа