Хърватка видя това върху себе си и месеци по-късно отсече: Така изглежда ракът

Хърватка видя това върху себе си и месеци по-късно отсече: Така изглежда ракът
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.07.2024
  • Сподели:

Годишно меланом (рак на кожата) се открива при стотици хиляди души, от които само 20% са в ранен стадий, които имат по-голям шанс да бъдат излекувани без сериозни усложнения.

 

 

Най-често засяга хора на възраст 50-60 години, но се среща сравнително често и при хора, ненавършили 40 години, какъвто е случаят с млада хърватка.

Това момиче сподели снимка на меланома, появил се по тялото ѝ през 2019 г., в социалната мрежа X, бивш Twitter, с желанието да покаже на хората как изглежда това коварно заболяване и потенциално да ги предупреди за цвета, формата и симптомите в начална фаза.

"Ето как изглежда ракът на кожата. "За да бъдем точни, това е нулев (първоначален) стадий на меланома. Лятото на 2019 г. настъпи и аз имах късмет, че винаги беше в полезрението ми и че по природа съм паникьосан човек. “, започна разказа момичето.

 

 

 

Бенката била с размери 2 милиметра.

По-нататък тя описа момента, в който осъзнава, че здравето ѝ се е влошило опасно.

„Онова лято прекарах цял ден на панаира в Бенковац. Беше седмият месец. Слагам SPF сутрин, но не и след това. ден.

„Проверявайте се поне веднъж годишно“.

Тя е диагностицирана на следващата година през януари - на рождения ѝ ден.

 

 

 

„Определено най-лошото нещо, което ми се случи, свързано със здравето ми", написа накрая и посъветва всички последователи да ходят на прегледи поне веднъж годишно, защото всеки може да се разболее от меланом.

Беше голям два милиметра. Беше нов, чисто нов. Имаше два цвята и ръб, който не беше прав. През ноември започна да расте. За щастие го забелязах веднага и отидох да го премахнат без забавяне“, продължи тя.

Станете почитател на Класа