Те се гмурнаха в езеро, а това, което намериха на дъното, ги направи милионери

Те се гмурнаха в езеро, а това, което намериха на дъното, ги направи милионери
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.06.2024
  • Сподели:

Двойка от Ню Йорк се сдобива с около 100 000 долара в брой от сейф, който изважда от езеро по време на „риболов с магнит“ в парка Корона.

За да извършат този уникален подвиг, Джеймс Кейн и Барби Агостини прикрепили неодимов магнит, който се продава само за 21,99 долара в Amazon, към въдица и извадили стария сейф от дълбините на водата.

И отначало това е прозаично откритие, защото, както казва Кейн пред NY1: „И преди сме намирали много сейфове, това е просто това, което прави един рибар с магнит“, съобщава Glasnews.bg.

Двойката обяснява, че сейфовете, които намират, обикновено са празни, с изключение на няколко пластмасови пликчета, в които някога са били парите. Но след като отворили този сейф, станало ясно, че са се натъкнали на голяма находка.

„Измъкнахме го и в него имаше две купчини със стотачки. Големи пачки - каза Кейн.

Първоначално Агостини си помислила, че Кейн се шегува, но когато видяла банкнотите в найлонови торбички, казала, че е „изгубила ума си“.

 

 

За тяхно съжаление водата успява да проникне в пликчетата и да повреди стодоларовите банкноти.

Не е ясно дали ще могат да осребрят банкнотите, но има вероятност Бюрото за гравиране и печат на САЩ да изкупи парите им.

Ако повече от 50 % от банкнотите могат да бъдат идентифицирани, законният притежател на банкнотите „може да получи обратно изкупуване на пълната им стойност“, според уебсайта на BEP.

 


Кейн разказва пред NY 1, че винаги е искал да стане „търсач на съкровища“ и когато с Агостини скучаели по време на пандемията, решили да се занимават с "риболов с магнити".

Наричаме го лов на съкровища за бедняци - каза Кейн.

През юни миналата година двойката създаде канал в YouTube, наречен 'Let's Get Magnetic', където публикува най-добрите си улови от различни водоеми в района на Ню Йорк.

В неотдавнашен видеоклип те откриват множество часовници, бижута, стари жетони за метрото в Ню Йорк и дори малък пистолет.

Двойката заяви, че е направила проучване и е стигнала до заключението, че намирането и съхраняването на вещи като оръжия и сейфове, пълни с изхвърлени пари, може потенциално да ги вкара в проблеми със закона.

Затова, когато намерят предмети, които биха могли да бъдат свързани с престъпна дейност, те имат навика да се обаждат в полицията, за да се уверят, че не нарушават нищо.

Кейн каза, че нюйоркската полиция е провела разследване по отношение на сейфа и е установила, че няма проблем.

Очевидно е, че сейфът е бил откраднат, но при нас не е имало престъпление - каза Агостини. 'Нямаше никакви документи за самоличност, нямаше начин да се намери оригиналният човек в сейфа, така че те бяха като „добре, поздравления“.

Двойката каза още, че на мястото на инцидента са били висшите ръководители на нюйоркската полиция, включително капитани, и че много офицери са били развълнувани да видят какво са намерили.

Кейн каза, че някои полицаи с 18 години стаж им казали, че „никога не са чували за подобно нещо“.

 

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа