Странните признаци, че таите натрупан гняв в себе си

Странните признаци, че таите натрупан гняв в себе си
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    02.04.2024
  • Сподели:

От главоболие до пропуски в паметта, ето няколко признака, че в тялото ви е натрупал стаен гняв.

 

 

Макар мозъкът понякога да забрава, тялото ви знае, че сте натрупали негативни чувства и най-често гняв. Организмът ни издава по различни начини, че сме натрупали емоции, потискани в продължение на определен период от време. Това може допълнително да доведе до физически симптоми. Семейният терапевт Ребека Балаг обясни как потиснатият гняв може да се прояви като физически симптоми. Ето какви признаци изброи тя:

Като отговор на вътрешна фрустрация, постоянното стискане на челюстите може да бъде симптом за потиснат и стаен гняв, натрупан в тялото.

Непохватността може да се прояви като вътрешен смут, който допълнително може да накара тялото да се чувства напрегнато и да доведе до непрекъсната проява на нервност.

Пропуските в паметта стават нещо нормално за хора, които имат неразрешени емоции в тялото си. Внезапната забрава е физически симптом на гнева.

Черният дроб е органът на тялото, който се свързва с гнева. Той често се събужда около 1-3 часа през нощта и поради това качеството на съня ни се влошава.

Потиснатият гняв води до физическо напрежение. То може да се прояви като главоболие и стомашни болки. Храносмилателната система също е чувствителна към гнева.

 

Станете почитател на Класа