Най-популярните цветя за Свети Валентин и тяхното значение

Най-популярните цветя за Свети Валентин и тяхното значение
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.02.2024
  • Сподели:

Подаряваме цветя на Свети Валентин като начин да покажем любовта и признателността си към специалните хора в живота ни.

 

 

 

Докато цветята често означават романтичен интерес, със сигурност можете да подарите красив букет на приятели и семейство. Само не забравяйте, че цветята, които подарявате, имат различни значения, вариращи от възхищение до вечна любов. Ето защо е полезно да разберете символиката на цветята, които изпращате на Свети Валентин.

Рози

Когато мислите за Свети Валентин, първото цвете, което ви идва наум, вероятно е розата. Въпреки че е известно, че червената роза символизира истинската любов, можете да намерите и по-интересни вариации, пише iwoman.bg. Белите рози носят чистота и вечна любов, жълтите символизират приятелството, розовите символизират елегантността, а лилавите символизират любовта от пръв поглед.

Лалета

Въпреки че са известни с това, че цъфтят през пролетта, лалетата са много популярни по време на Свети Валентин. Розовите лалета означават любов и приятелство, лилавите символизират власт и кралски особи, жълтите - радост и щастие, белите - прошката и чистотата.

Лилии

Лилиите имат смели, привличащи вниманието цветове, които са чудесно допълнение към всеки букет за Свети Валентин. Представляващо чистота и изискана красота, това ароматно цвете предава различни послания в зависимост от цвета си. Например, оранжевите лилии символизират страст, а белите лилии - скромност, червените са за романтика, а розовите за елегантност.

Орхидеи

Орхидеята сама по себе си е красив и внимателен подарък. Винаги са били смятани за редки, екзотични и изключителни, те представляват единство, любов и красота. По-специално розовите орхидеи символизират чиста обич, но при тях се обръща повече внимание, ако са в саксия - тогава мъжът има наистина сериозни намерения.

В зависимост от цвета, хортензиите могат да представляват много емоции. Розовите хортензии изразяват любов, романтика и емоционална връзка, която резонира с празника. Подаряването на сини хортензии обаче често означава, че има за какво да се извините.

Гардении

Ароматен бял цвят, известен като символ на любовта и доверието, гардениите са страхотно цвете, което да подарите! Гарденията е била използвана през Викторианската епоха като начин за изпращане на съобщения за тайна любов между двама души.

 
 

Станете почитател на Класа