Фен и служител на "Ботев" (Пд) са заплашвани

Фен и служител на "Ботев" (Пд) са заплашвани
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.02.2024
  • Сподели:

Голям скандал се разрази около футболния Ботев (Пловдив), след като фен и служител на клуба съобщиха, че са заплашвани от строителя на стадиона Илиян Филипов.

 

 

Велизар Цоакидис, който е привърженик на "канарчетата", както и Божидар Караджов, мърчиндайзинг мениджър в клуба, показаха притеснително видеа от охранителни камери.

Кадрите са публикувани от пресслужбата на "жълти-черните", а на тях се вижда как Илиян Филипов налита на бой на двамата мъже. 

Изпълнителният директор на клуба Алексей Киричек излезе с официална позиция, с която осъжда действията на Филипов.

"В последните над шест месеца ставаме свидетели на яростна атака срещу нашия клуб. Дойде момент, в който не можем да повече да стоим и да гледаме безучастни, особено когато клубът, отборът и цялостното ни представяне бележат възход.

Напоследък станахме свидетели на физическа агресия срещу длъжностно лице, изпълняващо служебните си задължения. Унижението и болката бяха преглътнати към онзи момент в името на запазването на добрия тон с нашия бивш партньор. Но това не даде резултат. Нещата се задълбочиха с действия като спиране на асансьорите на стадиона, поставянето на бариери в сектор А и демонтаж на турникетите, лично закупени от г-н Зингаревич.

Нямаше как да подминем и оскверняването на личния имот на председателя на миноритарния собственик. Акт, който ясно показа атаката, както към членовете на сдружение ПФК Ботев, така и към Ботев Пловдив и в частност собственика Антон Зингаревич. Акт, след който изразихме подкрепата си към цялото жълто-черно общество, което желае да подкрепя връщането на нормалността в нашия клуб.

Умишлено спестяваме и действията, извършени срещу лица, които помагат безкористно за развитието на Ботев Пловдив, тъй като самите те не желаят лъжите и инсинуациите да засегнат техните семейства.

Кулминацията на безспирните подли атаки беше извършена на 10.02.2024г., когато в условията на рецидив беше посегнато на един от най-върлите и безкористни фенове на нашия клуб.

Искаме ясно да изразим позицията си за подкрепа към всеки един фен, който бива притискан, унижаван, бит и репресиран не само на територията на стадион Христо Ботев, но и извън нея.

След въпросните действия, доказателствата, за които са предадени на правоохранителните органи, беше посегнато и на електрозахранването на стадиона с цел да бъдат прикрити доказателствата за това.

Станете почитател на Класа