Георги Вачев: Как полицаите ме пребиха за нищо на протеста срещу БФС

Георги Вачев: Как полицаите ме пребиха за нищо на протеста срещу БФС
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.11.2023
  • Сподели:

Младият мъж Георги Вачев разказва как е станал жертва на полицейското насилие след протеста срещу БФС в центъра на столицата на 16 ноември. Той вечеря с приятели в центъра на София, но на път за вкъщи не успява да се размине безпрепятствено с полицаите, които следват минаваща през кръстовището на улиците "Генерал Гурко" и "Цар Иван Шишман" футболна агитка.

 

 

 

 

 

 

 

 

Георги Вачев показва раните си след полицейския побой на 16 ноември

"Видях, че идват жандармеристи или полицаи, не съм сигурен какви точно бяха. И започнаха да викат: "Всички на земята". Аз си вдигнах ръцете, след което ме удариха с палка през устата", разказва пострадалият. Той добавя, че са последвали няколко удара с палки зад ухото и по ръката му.

Вачев изобщо не успява да обясни, че не е протестиращ. По думите му той не е провокирал с нищо униформените. "Баща ми е в системата на МВР от 40 години, така че аз имам уважение към тези хора. Както към медицинските служители, тъй като майка ми е медицинска сестра", сподели той днес сутринта по Нова тв.

От непредвидената среща остават три избити зъба и рани по главата и ръката. Георги Вачев е подал сигнал до прокуратурата.

 

Вижте тв интервю с пострадалия Георги Вачев ТУК

Станете почитател на Класа