Осъдиха на 118 години затвор бразилски шаман-лечител, уморил болна българка

Осъдиха на 118 години затвор бразилски шаман-лечител, уморил болна българка
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.09.2023
  • Сподели:

Самозваният бразилски лечител и медиум Жоао Де Деуш бе осъден на над 118 години затвор за редица сексуални посегателства над жени, предаде Франс прес.Истинското име на Жоао де Деуш е Жоао Тейшейра де Фария. Той беше съден по три дела и получи общо присъда от 118 години, 6 месеца и 15 дни лишаване от свобода заради изнасилвания. Престъпленията са били извършени в периода 2010- 2017 г. Лечителят е извършил посегателствата по време на консултации в храма, който той основал в Абадиания, на около 100 километра от столицата на Бразилия.Жоао де Деуш бе арестуван през декември 2018 г. Въпреки сериозните обвинения и тежката присъда 81-годишният лечител и медиум твърди, че е невинен. Той ще трябва да плати също така и обезщетения до 100 000 реала (19 250 евро) на жертвите.

Жоао де Деуш си спечели световна слава, когато през 2012 г. прие в храма си американската телевизионна водеща Опра Уинфри.

 

Image

 

После изпадна в немилост, след като над 300 жени го обвиниха в края на 2018 г. в принудителна сексуални действия по време на спиритически сеанси в храма му, в който той е приемал по около 10 000 души на месец.

В България за него се чу, след скандален случай, при който онкоболната българка Теодора Маджарова прекара година при него в заблуда, че се лекува, но след като се върна у нас тя почина. Когато започва да търси алтернативно лечение за рака на гърда, с който е диагностицирана, Теди се свързва с медума лечител Кармен Лазарова.

 

Image


Тя посредничела на още няколкостотин българи, подмамени да заминат за Бразилия уж в търсене на чудо. Самата Лазарова обяви, че не е знаела за шашмите и е била просто водач на българите в Бразилия, писа тогава "Телеграф".

Станете почитател на Класа