Актуалните забраните за облекло в различните държави

Актуалните забраните за облекло в различните държави
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.04.2022
  • Сподели:

Когато си стягате куфарите за лятната почивка, едва ли се замисляте дали дрехите, които слагате, нарушават закон. Но като туристите може да си имате проблеми с полицията в определени държави за носене на дрехи, които са забранени в съответния район.

 

Хората, хванати да нарушават правилата, могат да получат забележка да се покрият, предупреждение от местната власт, а също и глоби от стотици евро.

 

От забраната за носене на бански в Испания до клиновете в Катар и дори на някои цветове, вижте кои са необичайните ограничения в облеклото, които задължително трябва да познавате преди да тръгнете на почивка.

 

Испания

Въпреки че на някои плажове в Испания не е проблем да сте топлес или напълно голи, нещата са коренно различни, когато напуснете плажа. Туристите в Барселона или Майорка, които се опитат да се разходят по улиците само по бански или плувки, ще отнесат глоба до 300 евро.

 

 

Катар

Преобладаващата част от населението на Катар е мюсюлманска, затова туристите немюсюлмани са приканвани да се обличат по определен начин, когато посещават страната.

 

През 2014 г. кампания приканваше посетителите да се покриват от рамо до коляно и да избягват да носят разголени дрехи и плажно облекло извън плажовете и басейните. Клиновете са посочени като неподходящо облекло за носене на обществено място, като в кампанията се казва: „Клиновете не са панталони“, съобщава "Айриш Мирър". 

 

 

Карибите

Носенето на камуфлажни цветове в няколко карибски държави е забранено за туристите, тъй като се свързва с военните униформи. Целта е цивилните да не бъдат бъркани с полицаите.

 

Правилото „без камуфлаж“ е наложено в няколко страни, сред които Бахамите, Барбадос, Ямайка, Гренада, Доминика, Сейнт Лусия, Тринидад и Тобаго и др. Туристите, носещи маскировъчно облекло, могат да бъдат глобени, а дрехите им да бъдат конфискувани.

 

 

Ватикана

Тъй като това е религиозна държава, посетителите във Ватикана трябва да се придържат към скромен дрескод, според който коленете, раменете и горната част на ръцете са покрити. Това означава без къси панталони, топове без ръкави и къси поли – както за мъже, така и за жени.

Хората, които не носят подходящите дрехи, но искат да влязат в базиликата „Свети Петър“, могат да си купят пончо или наметка, с които да се покрият в църквата.

 

Станете почитател на Класа