Как да изберем възглавница за вашата спалня?

Как да изберем възглавница за вашата спалня?
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.04.2021
  • Сподели:

Изборът на подходящата възглавница за вашия сън е много важен, тъй като той ще определи качеството и комфорта на нощния ви сън, което оказва значително влияние върху вашето здраве и настроение през целия ден. Днес на пазара се предлагат разнообразни възглавници, които могат да задоволят и най-взискателните и капризни купувачи.

 

Когато избирате възглавница, трябва да обърнете внимание на нейния размер, точността на шевовете, качеството на пълнежа и твърдостта.

 

Размерът на възглавницата трябва да бъде съобразен с ширината на раменете, така че да е удобно за сън. Много е важно калъфката на възглавницата да е направена от плътна, но лека материя. Това ще й позволи да диша и в същото време няма да може пълнежа да излезе извън нея. Що се отнася до шевовете, те трябва да бъдат изключително стегнати.

 

4wyz

 

Днес възглавниците могат да бъдат разделени на класически и ортопедични. Класическият модел е познатата квадратна или правоъгълна форма. На свой ред ортопедичната възглавница позволява на врата напълно да се отпусне и да не получава неприятни усещания след сън.

 

Спалните възглавници могат да се пълнят с естествени или изкуствени съставки. Всеки тип пълнител има своите предимства и недостатъци. Най-често срещаните видове естествен пълнеж са:

 

1. Перо и пух. Такава възглавница перфектно ще поддържа топлина и абсорбира влагата, но този вид пълнител не е подходящ за хора, които страдат от алергии.

 

2. Овча вълна. Предимството на такава възглавница е нейният положителен ефект върху човешкото здраве, добра топлопроводимост. Овчата вълна обаче е силен алерген и след кратък период на употреба възглавницата ще загуби първоначалния си вид, което ще наложи да я замените с нова.

 

3. Памучна вата. Този материал няма отрицателни свойства. Но той изглежда в добър външен вид за много кратко време.

 

4. Коприна. Коприненият материал е много лек. Освен това не предизвиква алергии, няма мирис и не губи първоначалния си вид. Основният му недостатък е високата му цена.

 

5. Естествен латекс. Възглавница с този пълнеж може да регулира и следва формата на тялото, което допринася за пълно отпускане без неприятни усещания. Такава възглавница няма да си разпада, което ще позволи да се използва доста дълго време.

 

Също така има възглавници с изкуствен пълнител, които често се използват като силиконът.

 

Но все пак изборът е ваш!

 

 

Източник: ddrom.net

Станете почитател на Класа