Съдийската колегия на ВСС ще изслуша Сарафов и Стайков за "Нотариуса"

Съдийската колегия на ВСС ще изслуша Сарафов и Стайков за "Нотариуса"
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.02.2024
  • Сподели:

Николай Стайков е автор на разследване, което още през 2021 г. показва дейността и връзките на Божанов

 

 

Съдийската комисия на ВСС ще изслуша и.ф главен прокурор Борислав Сарафов и Николай Стайков от Антикорупционния фонд по случая Мартин Божанов - Нотариуса и разразилия се след убийството му скандал с т.нар. частен клуб за магистрати.


Въпросният клуб се намира в близост до сградата на бившите специализирани съдилища и прокуратура, като никога не е функционирал като обикновено заведение, защото в него се е влизало само с карти с чип. Информацията за него се появи дни след разстрела на Божанов като стана ясно, че е бил посещаван основно от магистрати, като се предполага, че там са били уговаряни дела.


Борислав Сарафов се очаква да бъде изслушан във връзка с информациите, че Божанов е заплашвал магистрати. Съдийска колегия вече се е занимавала с тази тема през 2020 година по повод заплахи към съдиите Владислава Цариградска и Цвятко Лазаров. Очаква се справка за движението на делата и установеното в рамките на разследванията, ако са били водени такива. Николай Стайков е автор на разследване, което още през 2021 година показва дейността и връзките на Божанов.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа