Вижте къде ще блокират днес наглите зърнари

Вижте къде ще блокират днес наглите зърнари
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.09.2023
  • Сподели:

Сред исканията е изплащане до 30 септември на компенсациите за повишените разходи за производство в следствие на войната в Украйна

 

 

Т. нар. от зърнената мафия "Общонационален земеделски протест" започва в понеделник, 18 септември. В 10 часа фермери ще блокират много ключови точки в страната.

 

 

Сред тях са Петолъчката, кръговото на Ахелой, пътят Варна-Бургас (след магистралата, отбивката за Аврен), детелината Сливен-Ямбол, Кресна, пътят Драгоман - ГКПП Калотина, началото на магистрала “Хемус” в посока Варна-София.

 

ВНИМАНИЕ: Вижте къде ще блокират утре наглите зърнари

 

Инициативният комитет от 24 земеделски организации постави редица искания. Основното е продължаване на забраната за внос на слънчоглед, пшеница, царевица и рапица от Украйна и въвеждане на забрана за внос на нерафинирано олио, плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти, месо и месни продукти, живи животни, мед и пчелни продукти от Украйна, както и завишаване контрола на произхода и безопасността при внос на селскостопански продукти.

Сред исканията е изплащане до 30 септември на компенсациите за повишените разходи за производство в следствие на войната в Украйна и отпадане на тавана на помощта.

Станете почитател на Класа