Спряха дело срещу Васил Божков

Спряха дело срещу Васил Божков
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.08.2023
  • Сподели:

Едно от делата срещу Васил Божков е спряно, потвърдиха от държавното обвинение. Причината била, че повече нямало какви действия да се извършват по разследването.  

 

 

 

Спряното дело е всъщност второто за бизнесмена. То е от май 2020 г. Тогава разследването се водеше от Специализираната прокуратура. Божков задочно беше привлечен към наказателна отговорност за ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления. Спирането на делото не значи, че е прекратено, обясниха магистрати. 

Припомняме, че спецакция срещу офисите на Васил Божков започна през януари 2020 г., а той напусна България буквално дни преди претърсванията и след като в парламента беше внесен законопроект за отнемане лиценза на частните лотарии. Твърдеше се, че заедно с бизнес съдружника му Георги Попов са отпътували с валидни служебни паспорти, издадени от Министерството на външните работи нa 26 aвгуcт 2019 г. Свидетелството било анулирано едва нa 17 фeвруaри 2020 г., точно когато беше отправено искането за връщането му у нас.

От Външно обориха тази информация: “Няма данни Васил Божков да е използвал служебния си паспорт, издаден от МВнР през 2019 г., включително при последното си напускане на страната. Георги Попов също не е напуснал страната със служебен паспорт при последното си излизане от България.”

Станете почитател на Класа