Магистрати със скандално решение за убиеца на Милен Цветков!

Магистрати със скандално решение за убиеца на Милен Цветков!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.09.2021
  • Сподели:

Подсъдимият за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков - Кристиан Николов, излиза от ареста и се прибира у дома. Той ще бъде с гривна за наблюдение. Решението на апелативния съд е окончателно, съобщава БТА.

 


Тричленният състав, с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Величка Цанова,

 

Калин Калпакчиев е новият председател на Съюза на съдиите - Lex.bg News

 

 

Съдия Весислава Иванова: Странни привилегии се предлагат за ВСС - bTV  Новините

 

43-ма съдии номинират Величка Цанова за шеф на СГС, общо събрание – на 8  ноември – DeFakto.bg

 

възприема изцяло изводите на градския съд, че Николов може да бъде под домашен арест и проследяван чрез електронна гривна, което изключва дори хипотетична възможност за отклоняване на подсъдимия.

 

Магистрати със скандално решение за убиеца на Милен Цветков!

Магистратите допълват, че не е отпаднало обоснованото подозрение за съпричастност към престъплението, в което е обвинен.

 

Известен пловдивски адвокат: Ето как майката на убиеца на Милен Цветков ще  се измъкне абсолютно невредима от ситуацията!

В същото време те допълват, че опасността от извършване на друго престъпление е намаляла като интензитет и заключват, че мярката "домашен арест" може да обезпечи изцяло присъствието на Николов и приключването на съдебния процес, воден срещу него в първоинстанционния съд.

Николов е със забрана за напускане на страната.

В началото на септември Софийският градски съд пусна под домашен арест подсъдимия за жестоката катастрофа. Още на следващия ден от Софийска градска прокуратура внесоха протест срещу определението, с което бе изменена мярката за неотклонение на подсъдимия.

Според Софийска градска прокуратура единствената мярка за неотклонение спрямо Кристиан Николов продължава да бъде „задържане под стража“. Изменението й в „домашен арест“ е неправилно и незаконосъобразно и като такова следва да бъде изменено.

Станете почитател на Класа