СГС посече „черния списък“ на служебния кабинет

СГС посече „черния списък“ на служебния кабинет
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.06.2021
  • Сподели:
Минаха повече от 10 дни откакто български граждани и фирми бяха вкарани от служебното правителство в „черни списъци“ и държавата ги обрече на истинско икономическо и правно заличаване. Не само никоя държавна фирма или ведомство няма да ги погледне повече, а и банките и частните субекти също получиха поощрение от премиера Янев да спрат да работят с тях.
 

За тези 10 дни списъците набъбнаха и сега в тях има цели 24 физически лица, български граждани, за които единствено по приумицата на служебния кабинет животът практически свършва. Без да са осъдени, без да имат право на защита или право да обжалват. Има и 97 „черни“ фирми, които също бяха зачеркнати от гражданския и търговски оборот, само защото са имали досег с наказаните лица по „Магнитски“.

 


Оставяйки настрана делата, които ще последват в Страсбург от засегнатите лица и дружества и обезщетенията, които ще трябва да платят всички българи заради реваншизма на няколко повярвали си мутри, надянали министерски сетрета, дойде времето и българският съд да се произнесе правова държава ли е България, спазва ли Конституцията и европейските регламенти, или ще тъне в блатото на беззаконието.

Партията на Васил Божков вече обжалва списъка във Върховния административен съд и предстои произнасяне, но Софийски градски съд междувременно ясно показа, че съдебната ни система няма по никакъв начин да търпи дерибействането на шепата хунвейбини, назначени от Румен Радев.

С определение от 14.06.2021г. СГС е постановил една от фирмите включени в „черния списък“ – „Ню геймс“ АД (в несъстоятелност), собственост на Васил Божков, да продължи да изпълнява дейността си без да се съобразява с решението на министерския съвет и с изготвения „черен списък“. А при създаването на каквито и да е пречки от държавни органи и институции, респективно банки или други правни субекти, синдикът трябва уведоми съда за предприемане на подходящи процесуални действия.

Което означава, че ако оттук нататък  някой посмее да изпълни незаконният акт на кабинета „Янев“ и откаже например административно обслужване или банкова транзакция на лице или фирма от „черния списък“, ще извърши нарушение и ще носи лична отговорност, защото няма да се съобрази със съдебен акт.
 

Станете почитател на Класа