Доган пише нова национална визия за страната

Лидерът на ДПС Ахмед Доган ще ръководи екип, който ще пише нова визия за страната. Това съобщи вчера Христо Бисеров след заседание на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на партията. Екипът ще работи върху "икономическите приоритети, инвестиционна политика и нови технологии" и в него влизат бившия зам.-председател на ДПС Йордан Цонев и членовете на ЦОБ Рамадан Аталай и Искра Михайлова. “Този панел има за амбиция да бъдат очертани управленчески приоритети“, обясни Бисеров.
На вчерашното заседание на бюрото са били разпределени ресорите на 20-те членове на ЦОБ. Отговорностите са раздадени в 14 панела. Зам.-председателят на ДПС Лютви Местан ще е отговорник на панел “Законодателна политика”, ще му помагат зам.-председателите на парламентарната група – Ремзи Осман, Йордан Цонев, Камен Костадинов, Юнал Лютфи. Панел “Права и свободи на човека и вероизповедания” поема Тунчер Кърджалиев и досегашният ръководител на ресора Айруш Хаджи, “Външна политика и отбрана” – Юнал Лютфи и Янко Янков, “Европейска политика и институции” – Филиз Хюсменова, “Бюджет и финанси” – Алиосман Имамов, “Регионална политика и местна власт” – Ремзи Осман и Янко Янков, “Социална политика и здравеопазване” – Хасан Адемов и Нигяр Джафер, “Околна среда и селско стопанство” – Джевдет Чакъров и Юнал Тасим, “Образование, наука и култура” – Лютви Местан, ще му помага Емел Етем, “Енергетика и транспорт” – Рамадан Аталай, “Туризъм и спорт” – Камен Костадинов, “Стратегии за електорално развитие и комуникационна политика” – Христо Бисеров. Към този панел за отдел “Медийна политика” ще отговаря Камен Костадинов.
“Това не е някакъв кабинет в сянка”, категоричен бе Бисеров. “Искаме да има ясни отговорности по всички теми, така, щото във всеки един момент да бъдем достатъчно компетентни, подготвени и отворени към обществото и медиите”, добави той.

Станете почитател на Класа