ДСБ призова Борисов да оттегли подкрепата си за Плугчиева

Премиерът Бойко Борисов да оттегли подкрепата си за Меглена Плугчиева като кандидат за вицепрезидент на Европейската банка за възстановяване и развитие. Това поиска вчера зам.-председателят на ДСБ Даниел Митов. „Фактът, че са крити писма от кореспонденцията между бившето българско правителство и Брюксел, говори, че има конкретни виновници. А Меглена Плугчиева носи отговорност, че между ЕК и България се създава напрежение“, добави Митов, визирайки укриваните писма, изпратени от Брюксел, в които към страната ни се отправят критики по проекти за околната среда и по ИСПА. „Дадената подкрепа за Меглена Плугчиева е политическа амнистия“, заяви депутатът от Синята коалиция Асен Агов. „От ДСБ ще направим пълен анализ на оползотворените фондове и в скоро време ще излезем с конкретни предложения“, казаха от партията и допълниха, че утре ще подкрепят гласуването в парламента на новите министри Николай Младенов – на външните работи, и Аню Ангелов – на отбраната.
„На всеки 15 дни съм давала пресконференция за състоянието на еврофондовете“, заяви пред „Класа“ бившият вицепремиер Меглена Плугчиева. Тя допълни, че всички писма от ЕК са били качвани на сайта на звеното, което тя оглавяваше. Нищо не е скрито и не е спестено, каза Плугчиева. Тя добави, че е получила добра оценка за работата си в писмо от ЕК с дата 16 октомври 2009 г.


Мария Капон: Рискуваме да изгубим 2 млрд. евро от Брюксел

Ако България не реагира адекватно на писмото на генералния директор на ГД „Регионална политика“ в ЕК Дирк Анер, съществува риск да загубим около 2 млрд. евро. Това заяви вчера лидерът на Единна народна партия и бивш независим депутат Мария Капон. „Надяваме се дните до края на месеца интензивно да се използват не за вътрешнополитически ПР, а за предпазване на страната ни от нов, шумен провал по линия на евросредствата, който този път ще се отрази директно върху джоба на всеки българин”, заяви тя. Капон каза, че са несериозни обясненията на ГЕРБ за „зли, анонимни чиновници“, криещи писма от Брюксел.

Станете почитател на Класа