Борисов: Няма да искам подкрепа от ДПС

„Дори да се стигне в ситуация, в която ГЕРБ да изгуби подкрепата на „Атака“ и Синята коалиция и остане с малцинство в парламента, аз няма да поискам подкрепа от ДПС“. Това каза вчера в интервю за Би Ти Ви премиерът Бойко Борисов. Той уточни, че няма намерение да прави съюз с ДПС, ако му се наложи, а по-скоро ще подаде оставката на кабинета. Министър-председателят обаче заяви, че в партията на Ахмед Доган има изключително подготвени хора, които остават основен политически опонент на ГЕРБ. „Ние всички трябва да работим, за да не сме зависими от тях. ДПС е най-сериозната партия, те имат твърд електорат и правят най-много за младите, като нас“, каза още премиерът.
Структурните промени в кабинета с включването на Илиян Михов като трети вицепремиер ще станат след Великден, а тази сряда в парламента ще бъдат гласувани новите министри на външните работи и на отбраната - Николай Младенов и Аню Ангелов, стана ясно от интервюто.
Борисов каза още, че е допуснал грешка, след като се е поддал на обществен натиск и е позволил да бъде оттеглено предложението за следене в интернет с интерфейс връзка от страна на МВР. „Не трябваше да оставям Цветанов да се оправя сам. МВР имаше нужда от достъп, за да разкрива тежките престъпления“, каза Борисов. Той заяви, че никой в МВР не се интересува от и-мейлите на хората, които не са извършили престъпления.
Според Лютви Местан, зам.-шеф на ДПС, демонизирането на партията няма да реши проблемите на страната. „ДПС е играло позитивна роля, когато е подкрепяло почти всички важни решения на кабинета „Костов“, трасирали пътя на България към ЕС“, каза пред bTV Местан. Той изрази огорчение от факта, че името на ДПС се свързва с митологеми като летящи чинии и обръчи.



Министър-председателят на визита в Германия


Българска правителствена делегация, водена от министър-председателя Бойко Борисов, замина вчера на официално посещение в Германия по покана на канцлерa Ангела Меркел.
Програмата на Борисов днес включва среща с канцлера на Германия Ангела Меркел, с председателя на на Бундестага проф. Норберт Ламерт и кмета на Берлин Клаус Воверайт. Министър-председателят ще разговаря с проф. Ханс–Герт Пьотеринг, председател на „Конрад Аденауер”, и ще участва в конференция, организирана от фондацията.

Станете почитател на Класа