Предизборен дебат между кандидати за НС: "Мафия", безвремие и доходи

Предизборен дебат между кандидати за НС: "Мафия", безвремие и доходи
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.05.2024
  • Сподели:

Предизборен дебат в ефира на БТВ между кандидатите за депутати в 50-ия парламент - Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС, Богдан Богданов от ПП-ДБ, Цончо Ганев от Възраждане, Борислав Гуцанов от БСП и Станислав Балабанов от ИТН."Избирателите искат да чуят конкретика, която ще спре кризата на институциите и безвремието. Тези, които са събрали най-голямо обществено доверие, трябва да управляват. Експерименти от типа на лица и министри, които са експерти, а не са минали през избори и не носят политическа, повече не могат да се случват", съобщи Захариева. 

"Ние сме слуги на народа. трябва да намерим начин да се измъкнем от мафията - окупираните институции, които работят за определени лица и кръгове. Всичко това ще се случи, когато държавата се върне на гражданите. Искаме да модернизираме България", каза Богданов. 

Според Ганев "сглобката" само иска да си "парцелира" държавата. 

От БСП смятат, че не трябва да се случва още от същото. 

Г-н Богданов, вие работихте 9 месеца с "мафията", както ги наричате днес, управлявахте с г-н Борисов и г-н Пеевски, обърна се Балабанов към Богдан Богданов .

Богданов му отговори, че "да седнем на една маса с Магнитски беше грешка". 

"Реалното увеличение на заплатите последните три години е 0%. С помпане на инфлацията от Асен Василев няма да се случи ръст. Инвестициите никога не са били на толкова ниско ниво", заяви Захариева. 

Финални думи 

"Крайно време е да спрем с противопоставянето и експериментите. ГЕРБ знае как и поема ангажимент. Гарантираме, че ще излъчим правителство с политически отговорни лица", каза Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС

"Няма как да имаме нормална европейска България с овладени институции. В нормална европейска България  нашите деца ще остават в държавата, а нашите близки ще се завърнат", заяви Богдан Богданов от ПП-ДБ. 

"Гласувайки за "Възраждане" спирате това да получим "много от същото", призова Цончо Ганев. 

"Да сразим демографската катастрофа с всички социални пакети, Да се изправим срещу корупцията и да върнем диалог", съобщи Борислав Гуцанов от БСП

"Имате цялото време на света да постъпите мъдро и разумно - алтернативата е ИТН', коментира Станислав Балабанов.

Станете почитател на Класа