Проф. Румяна Коларова: Димитър Главчев има два възможни варианта за съставянето на служебен кабинет

Проф. Румяна Коларова: Димитър Главчев има два възможни варианта за съставянето на служебен кабинет
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    02.04.2024
  • Сподели:

Изборът на г-н Главчев гарантира в много голяма степен честни избори.

 

 

Това заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" политологът проф. Румяна Коларова.

"Сметната палата е онази институция, която контролира финансирането от всякакъв вид публични финанси. Най-голямата гаранция за честни избори е контролът върху финансирането на изборите, върху финансирането на партиите, и финансирането на предизборните кампании. И от тази гледна точка, аз си мисля, че човек с профила на Главчев, ще има особена чувствителност и отговорност към подготовката на избори", изтъкна политологът.

Тя обясни, че Димитър Главчев има два възможни варианта за съставянето на служебен кабинет - единият да запази хора от настоящия кабинет в оставка, а другият да покани хора от предишни служебни кабинети. "Просто зависи, което със сигурност, разбира се, не предполага да покани хора от предишни служебни кабинети на Радев. А може би единствено хора от първия служебен кабинет на Радев, с профил, който може да бъде взет предвид. И разбира се, от двата служебни кабинета на Росен Плевнелиев могат да бъдат поканени хора. Защото е ясно, че те са такъв тип и имат профил хем на експерти, хем на хора, които са проверени в тяхната принципна позиция", уточни проф. Коларова.

Политологът обърна внимание, че финансовият министър от кабинета на Марин Райков е идеален пример за финансист и за експерт, който може да бъде поканен за министър на финансите.

 

Станете почитател на Класа