Бонев стяга адвокатите, продължава битката за шефските постове в СОС

Бонев стяга адвокатите, продължава битката за шефските постове в СОС
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.02.2024
  • Сподели:

Смятаме че решението, с което бяха обявени председателските места, е нелегитимно, така че нашият юридически екип в момента подготвя правната ни защита по темата”. Това заяви общинският съветник от ППДБСС Борис Бонев, който не успя да стане председател на СОС, пише Труд бг.

 

 

 

Според него съветниците от групата му са напуснали заседанието в четвъртък, защото не са искали да легитимират “завладяването на Столична община от ГЕРБ”.

Тогава час преди края на заседанието от ПП-ДБ-СС напуснаха залата, недоволни от разпределението на комисиите, след като от общо 14 те получиха само една.

Според Бонев ГЕРБ, БСП, “Синя София” и отцепниците от “Възраждане” се обединили без никакви проблеми, което означава, че тяхната сглобка е на база финансов-икономически стимул.

“Не мога да кажа дали са достатъчно валидни основанията на Бонев”, коментира зам. председателят на СОС от “Синя София Вили Лилков.

Според него всеки може да се обърне към областния управител и към съда, но ако се влезе в тези процедури, това ще задълбочи разломите в СОС, което не е добре. Но по принцип може да се стигне до преразглеждане на председателските места в комисиите, но това трябва да става с преговори.

НС на БСП ще реши дали съветниците ще бъдат изключени, каза вчера социалистът депутат Иван Ченчев. Според него трябва да има тежко наказание срещу въпросните общински съветници. Те казват, че не ламтели за постове и позиции, а имат 5 комисии.” заяви Иван Ченчев.

След скандали в СОС и напускане на заседанието на съветниците от ППДБ и „Спаси София“ ГЕРБ получиха председателското място в ключовите комисии по финанси и бюджет, по икономика и дигитална трансформация, по култура и образование, комисията по обществен ред и сигурност, както и комисията за младежта и спорта.

За БСП бяха дадени транспортната комисия, комисията по здравеопазване и по местно самоуправление и нормативна уредба, както и тази за връзки с гражданското общество.

"Има такъв народ" взе председателското място на комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране, както и комисията по опазване на околната среда.

За ППДБ-“Спаси София“ остана единствено комисията по международно сътрудничество и европейски програми.

В доклада на Карлос Контрера (ВМРО) за тях се предвиждаше още една - за борба с корупцията, но от ПП-ДБ-СС си направиха отвод с аргумента, че не е уведомен съветникът, предложен да я оглави.

 

Станете почитател на Класа