СДС-София иска частично касиране на вътрешните избори

СДС-София ще иска касиране на вътрешнопартийния избор за председател на партията в тези райони, където вотът е бил най-силно компрометиран. Това каза вчера лидерът на столичната организация на сините Борислав Бориславов.
Според ръководството на СДС-София досегашният лидер на партията и соченият за победител във вътрешнопартийния вот Мартин Димитров е използвал „апаратни игри“, за да си осигури победа.
Зам.-председателят на столичната организация на сините Валентин Костов обяви, че при подадени общо 8000 бюлетини 1000 гласа са спорни. Като най-сериозни нарушения в деня на вота той посочи смяната на мястото на изборни секции в последния момент и неспазване на времето за гласуване. Най-съществени последици в това отношение е имало в Сандански и Козлодуй. В Бургас пък е засечено гласуване по телефона, а един човек е пускал бюлетини от името на 4-ма свои роднини. Оказва се също, че председателят на общинската избирателна комисия в Плевен Марсел Моисеев е бил и член на националната комисия, което е недопустимо, защото се получава така, че той трябва да контролира собствената си дейност.
Заради множеството жалби за изборни нарушения Националната комисия за вътрешните избори все още не беше излязла с решение за официалните резултати до редакционното приключване на броя.

Станете почитател на Класа