Горещо заседание на СОС, Захапаха Бонев и Терзиев още от вратата

Горещо заседание на СОС, Захапаха Бонев и Терзиев още от вратата
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.11.2023
  • Сподели:

На заседанието на Столичния общински съвет в понеделник имаше само една точка в дневния ред – избор на председател на съвета.

 

 

При поименната проверка на присъстващите общински съветници стана ясно, че Ваня Григорова от БСП отсъства.

Не присъства и Марта Георгиева от Демократична България.

 

 

Кметът Васил Терзиев отсъства, защото „има работа“.

ПП-ДБ и „Спаси София“ отново издигнаха кандидатурата на Борис Бонев за председател на СОС.

 

 

Както и на предходното заседание бяха издигнати и кандидатурите на Красимир Гълъбов от „Възраждане“, Диана Тонова от БСП, Пламен Данаилов от ИТН.

Георги Георгиев от ГЕРБ призова кметът на София да се яви на заседанието и да участва в дебатите, вместо да води разговори с лидерите на политическите партии.

 

 

По думите на Антон Хекимян, фактът, че Терзиев се среща с политически лидери означава, че търси подкрепа по политики. "Неговата работа е да бъде тук и да каже кои са тези политики, по които търси подкрепа", заяви той.

Карлос Контрера от ВМРО припомни, че Терзиев е поканил с писма лидерите на политически партии на среща, а не общинските съветници. „Ние не сме някакви натискачи на бутони“, изтъкна той.

 

 

„Не чух никаква аргументация защо господин Борис Бонев да бъде подкрепен от мен. На базата на какво да бъде подкрепен? Кой от ваша страна води разговорите с общинските съветници за политики? Г-н Бонев, г-н Терзиев ли, някой друг от вашата група?“, попита той представителите на ПП-ДБ и „Спаси София“.

 

 

„Аз мисля, че вашият инат ще ви изяде главата накрая, защото виждате, че съпротивата срещу г-н Бонев е голяма“, добави той.

 

 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

 

0оппооллл

 

Станете почитател на Класа