ГЕРБ печели изборите в Разлог и в Беглеж

Красимир Герчев от ГЕРБ спечели кметските избори в община Разлог, а издигнатият от партията на Бойко Борисов Любчо Петров спечели вота в плевенското село Беглеж. Това съобщи снощи агенция „Фокус“.
Вторият тур на частичните местни избори в община Разлог и в Беглеж премина при рекордно висока избирателна активност.
69,67% достигна активността в Разлог, а 73% в село Беглеж. Изборният процес приключи точно в 19.00 ч.
За кметското място в Разлог се състезаваха Красимир Герчев от ГЕРБ и инж. Благой Дункин, издигнат от коалиция „Патриотичен съюз за община Разлог”, която включва ПП СДС, ДСБ, ССД, ВМРО, Демократическа партия. На 15 ноември кандидатите бяха общо петима.
Шест жалби за нарушения в Разлог бяха подадени по време на изборите вчера. Първата беше за присъствието на частна охранителна фирма пред секцията в село Годлево. Две от жалбите са подадени от предизборния щаб на ГЕРБ в града. Според едната Лиляна Боянова, която е кмет на с.Долно Драглище, и синът й Цветан Боянов пресрещали хората от селото и открито ги агитирали, което е нарушение на избирателния закон.
Другата жалба е за това, че Николай Драговчев, кмет на с. Баня, също агитирал открито на площада хората от селото, като ги пресрещал по пътя им към избирателните секции.
В Беглеж 424 души са дали своя вот от всички, имащи право на глас. Според зам.-председателя на ОИК Михаил Михайлов разликата между двамата кандидати на втория тур е много малка.
До редакционното приключване на броя снощи предварителните резултати в Разлог и Беглеж все още не бяха ясни.

Станете почитател на Класа