Венцислав Йосифов влезе в кандидатпрезидентската надпревара

Бившият шеф на Първа частна банка (ПЧБ) Венцислав Йосифов в тандем с Емилиян Христов вчера подаде документи в ЦИК за президентската надпревара. Кандидатурата му не е изненада, тъй като още в началото на юли Йосифов обяви намерението си да участва в изборите за държавен глава. Тогава ексбанкерът заяви, че “животът в България ще се подобри качествено, ако тя стане конституционна монархия”.
Като държавен модел, към който ще се стреми при успех на изборите, Венцислав Йосифов посочи северните страни, известни със силната си социална политика - Дания, Норвегия, Белгия, Холандия. Йосифов не смята, че задължително се нуждае от подкрепата на Симеон Сакскобургготски за реализацията на монархическата си платформа.
Това не е първото втурване на Йосифов в политиката. През 1995 г. той участва в изборите за кмет на София като кандидат на БСП, но загуби от кандидата на десните – Стефан Софиянски. По-късно срещу него бяха повдигнати две обвинения за дейността му като банкер, по които впоследствие бе напълно оправдан.
Кандидатът за вицепрезидент Емилиян Христов е бил заместник на Венцислав Йосифов в ПЧБ.

Станете почитател на Класа