Почерпен, монополистът Сашо Дончев кепази Цацаров

Монополистът Сашо Дончев, чиято компания "Овъргаз" от години продава руски природен газ на частни клиенти и който се прочу с тарифи, при които цената на синьото гориво е по-малка от цената на доставката, кепази главния прокурор Сотир Цацаров в скандално видео на маса.

Не както би трябвало - пред медия, в разговор с журналист или като позиция на бизнесмен, който уж е бил "рекетиран". 

 

А на софра, по време на работен обяд с дамски бизнес клуб?!

 

Защо видеото излиза на бял свят седмици след записа, остава само да гадаем.

 

Сега, след като изказването стана обществено достояние, би било редно Дончев да даде и повече обяснения, както и доказателства за думите си - все пак казаното наистина е притеснително, ако е вярно. Но не би. Дончев се крие вече няколко часа след тиражирането на записа. Покриха се и неговите пиарки, които ПИК търси непрекъснато. Единственото, което научихме по темата от екипа му, е "Днес той няма да коментира". Въпросът е ще коментира ли въобще.

 

Сашо Дончев не е новак в българския бизнес, политика и обществен живот. Той много добре знае, че такива реплики не се хвърлят ей така, да се каже нещо. Не са предназначени за няколко бизнес дами, похапващи на поредния бизнес обяд и вероятно развеселени от хубаво вино.

 

Затова, като каже "А", трябва да каже и "Б". Иначе става съмнително. Защо точно сега? Защо не преди месец? Защо говори на маса, защо се пуска анонимно в интернет, кой е снимал, истински ли е записът? Има ли доказателства за този разговор и "натиска" на Цацаров?

 

Важно в този казус е и друго - позицията на главния прокурор. Цацаров не само има право да го съди за казаното, ако не е вярно и е просто клевета - той е длъжен да го направи. Ще чакаме развоя на скандала, защото случващото се е истински скандал! И то голям.

 

Лошото е, че живеем в държавата на черните записи. И Сашо Дончев, и другият "герой" от днешния ден - Васил Иванов, го доказват.

 

Станете почитател на Класа