Пеевски се мъчи да превземе ДПС през медиите, само че това не е КТБ

Пеевски се мъчи да превземе ДПС през медиите, само че това не е КТБ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.07.2024
  • Сподели:

Нова тв твърдо нарича в новините Пеевски „председател на ДПС“. Не „съпредседател“. За последните събития в ДПС така ги бяха подредили, че председателят Пеевски призовава за единство лошия Доган, който се цепи от колектива.

 

 

Това върви заедно с легендата, която лансира Пеевски при злополучното гласуване за кабинет на ГЕРБ. Когато групата на ДПС се разцепи, Пеевски каза „Днес Русия победи“. Това било евроатлантическо правителство, а всичко друго е в помощ на Русия. Този медиен разказ продължава с идеята, че няма сблъсък на Пеевски с Доган, а той се изправил срещу „дерибеите“ – художествен похват, който неговите медии използваха и за „олигарсите“ и съчиняваха прякори на този или онзи.

 

 

Вестник „Телеграф“, който Пеевски уж продаде на групата на Нова тв, води разказа на Пеевски. С почти същите заглавия излиза vesti.bg от групата, това развиват и новините на Нова тв и още няколко вестника (виж илюстрациите по-надолу).

 

Заедно с това от служебен имейл на ДПС е изпратено писмо до посланиците на партньорите на България в ЕС и НАТО. Според писмото Ахмед Доган бил виновникът за провала на проектокабинета на ГЕРБ-СДС. Писмото внушава и че почетният председател на ДПС прави това от името на Русия. Под писмото стои името на зам.-председателя на ДПС Станислав Анастасов. След разразилите се скандали, Атанасов отрече да го писал, още 7-8 депутати имали достъп до имейла.

 

 

     И „Труд“ припява същата песен.

 

Новините на Нова тв са показателни, сравнени с тези на Би Ти Ви. За същите събития в Би Ти Ви наричат Певски само с името му, без титлата председател на ДПС, или посочват, че има двама съпредседатели.

И двете телевизии поднасят една и съща новина в услуга на Пеевски – как той събрал областни структури (кои, колко, не става ясно). И Би Ти Ви пуска разказа на Пеевски за единство и прочее, но сравнението показва, че Нова тв е твърдо зад Пеевски. Направо може да се каже – на Пеевски.

Във вестниците „Телеграф“, „24 часа“ и „Труд“

 

 

 

 

вървят същите заглавия и същия разказ. Сайтът на групата на Нова тв – Vesti.bg – действа по същия начин – само заглавията са достатъчни.Това напомня предизвикания фалит на КТБ през 2014 г. Банката беше атакувана от няколко медии на Пеевски, заедно с репортажи по телевизиите. Сега изглежда Пеевски опитва да превземе ДПС и да подчини Доган. Но се стресна от реакциите. ДПС не е КТБ. Най-вероятно, рано или късно, ще стане обратното – ДПС ще изхвърли Пеевски като чуждо тяло.

Той се обръща с писмо до Доган през медиите, което също е показателно докъде са стигнали отношенията вътре в ДПС.

Пеевски пише, че дерибеи в ДПС забогатели на гърба на Доган. Ако има такива, най-видният пример е Пеевски. Този изглежда като напълно самозабравил се човек. Такава наглост е поразителна. Той, санкционираният по Магнитски, да твърди, че извадил ДПС от изолация!? След като беше санкциониран за корупция от САЩ и Великобритания, а ДПС го легитимираше и неотклонно избираше за свой депутат, после и съпредседател…

Пеевски да призовава Доган за обединение е също някаква наглост. Първо разцепи парламентарната група на ДПС, накара едните да гласуват за правителство, другите отказаха, послушаха Доган. Сега иска да се обединява с него. Е как и едното, и другото?

Това, че кани Доган на среща през медиите, шантажира го като събира областни управители, говори за втория мандат да отиде в ДПС и т. н. само показва колко дълбок разрив има в тази непоклатима през годините партия.

Арогантността на Пеевски чак стъписва. Той наистина мисли, че ще победи Доган и ще превземе ДПС. Толкова неадекватен и агресивен политик не може да просъществува дори в побърканата българска политика.

 

 

 

Станете почитател на Класа