Кметът ДС Терзиев внесе в СОС проектобюджета на столицата

Кметът ДС Терзиев внесе в СОС проектобюджета на столицата
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.01.2024
  • Сподели:

Кметът на София Васил Терзиев внесе в Столичния общински съвет проекта за бюджет на Столичната община за 2024 г., съобщиха от Столичната община.

Предложеният бюджет от екипа на Васил Терзиев е в размер на 2 577 149 857 лева. Към тях ще бъдат прибавени още 100 млн. лв. от държавния бюджет за инвестиции в цяла София, от които 50 млн. лв. - за проекти на районните администрации.

"За 2024 г. планираме рекордни инвестиции в София", написа кметът Терзиев в профила си в социалната мрежа и допълни, че на ход е Общинският съвет.

"Проектът за бюджет бе представен пред общински съветници, синдикатите, национално представените работодателски организации, IT сектора и представители на общинските културни институти. До 23 януари всички заинтересовани страни имаха възможност да подават писмено своите предложения за промени в проекта за бюджет, а на 25 януари се състоя публично обсъждане в аулата на СУ "Св. Климент Охридски". Инфраструктура, спорт и замърсяване на въздуха бяха сред темите на общественото обсъждане.

Основните акценти в проекта за бюджет за 2024 г. са за:

Проектобюджетът на София за 2024 г. беше публикуван за обществено обсъждане на 18 януари.

"За пръв път преди внасянето на столичния бюджет за обществено обсъждане се публикува пълната му версия, защото искаме да се проведе пълноценно дискусия с конкретика, в която всички заинтересовани страни да имат цялата информация, за да могат да предлагат съдържателни промени", заяви тогава кметът Васил Терзиев и допълни, че поетият ангажимент за пълна прозрачност в управлението ще продължи да се изпълнява.

 
 
 

Станете почитател на Класа