Вълчев: Проектобюджет 2024 онагледява провала на Асен Василев

Вълчев: Проектобюджет 2024 онагледява провала на Асен Василев
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.11.2023
  • Сподели:

Проектобюджет 2024 онагледява провала на бюджетната политика на Асен Василев от последните две години и половина. Предишните две години инфлацията и високият номинален ръст на вноса скриха реалната картина.

 

 

 

Но рано или късно идва сметката. Това написа депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по образование и наука в Народното събрание Красимир Вълчев в своя фейсбук профил във връзка с държавния бюджет за 2024 г., анонсиран от финансовия министър Асен Василев.

Нов дефицит, още дълг, повече разходи за лихви, намалени инвестиции и разходи за образование и култура, нелогично завишени приходи на фона на намалена събираемост, увеличаване на данъци.

Голям шлем от бюджетни провали. Това е резултатът от ляво-популистка бюджетна политика на Асен Василев.

Държава, която продължава да функционира като бърка в джобовете на децата. И то два пъти - веднъж като харчи за сметка на дългове и втори път като пести от развитие.

Лъсна и лицемерието. Обещаваха, че ще спрат кражби, а вдигат данъци. Обещаваха да вземат от Лукойл, а им направиха подарък за 3 млрд. лева за сметка на всички нас. Обещаваха да увеличат събираемостта, а тя се срина.

За две години номиналният ръст на БВП е 37 на сто (заради инфлацията), а на приходите от ДДС - едва 21 %.

Причината за подобен срив на събираемостта може да е само една - корупция. Затова сега ни предлагат да вдигаме данъци, да вземаме заеми и да пестим от развитие.

Станете почитател на Класа