Неохим затваря още цехове заради аварията отпреди половин месец

Неохим затваря още цехове заради аварията отпреди половин месец
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.05.2023
  • Сподели:

Половин месец след поредната авария в цеха за производство на амоняк „Неохим“ обяви, че спира и инсталациите за производство на амониев нитрат, азотна киселина и електроенергия.

 

 

Възстановяването на работата им ще зависи от отстраняването на аварията в цеха за амоняк, посочва се в съобщение на дружеството, публикувано в неделя на сайта x3news.com.

Дружеството не посочва повече детайли за характера на аварията и прогноза за отстраняването ѝ.

Цехът за амоняк спря на 16 април. Той беше затворен повече от месец през януари и февруари заради по-сериозна авария. Заради тази авария беше спряно и производството в цеховете за амониев нитрат и азотна киселина за подобен период от време.

В края на март имаше две по-леки аварии в цеховете за азотна киселина и амониев нитрат, които бяха отстранени бързо.

Прекъсванията на производството и спадът на цените на торовете в световен мащаб значително свиха приходите на компанията на индивидуална база през първото тримесечие на годината. Приходите от дейността са в размер на 108,711 млн. лева при 269,226 млн. лева през първото тримесечие на 2022 г. Намалението достига 59,62% на годишна база.

Индивидуалният финансов резултат на дружеството за отчетния период е загуба в размер на 9,842 млн. лева при 64,446 млн. лева печалба за първото тримесечие на 2022 г.

В последната година акциите на „Неохим“ поевтиняват с над 34%, а пазарната капитализация достига малко над 95 млн. лева.

Станете почитател на Класа