"Земля в илюминаторе, земля в илюминаторе..."

"Земля в илюминаторе, земля в илюминаторе..."
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    14.07.2021
  • Сподели:

Приоритетите на Слави и "Има такъв народ" са наистина всеобхватни - започват от детските градини и стигат до Космоса, макар че не става ясно дали свършват дотам.

 

А когато дадеш заявка, че ще си българският Илон Мъск или Джеф Безос и с едната ръка ще раздаваш таблети, а с другата ще пращаш българи и северномакедонци извън орбита, очакванията към теб стават направо извънземни.

 

Все още не е ясно дали от НАСА знаят какво им кроим, но това сега не е толкова важно.

 

По-важното е кого да изпратим на тази космическа разходка, за да не се излагаме пред чужденците, да покажем, че и ние сме "нация техническа" и да не оставаме по-назад от достиженията на някакви си американски милиардери.

Оттам нататък - земля в илюминаторе!

Ето нашите предложения кой да отлети в Космоса първи:

 

Мика Зайкова

 

82-годишната Уоли Фънк планира да пътува извън орбита с Джеф Безос, затова ние не виждаме причина 79-годишната Мика Зайкова да не последва примера ѝ. А и икономистката е предана на идеята на "Има такъв народ" и отново заявява, че приоритетите на партията "вълнуват всеки българин".

 

Вълнуваме се, как да не се вълнуваме! Така не сме се вълнували от 94-а насам!

 

По тази причина намираме за най-логично Зайкова да се включи сърцато и всеотдайно в космическата програма на Трифонов и да натрие носа на Безос и Фънк. Последните ще прекарат над Линията на Карман едва 5 минути, така че е най-логично нашият полет да изтрае поне 6-7 минути. Горе-долу колкото един виц на Слави от златните години.

 

Корнелия Нинова

 

Щом може на кон, трябва да може и на ракета, тя е мъжко момиче. Освен това ако полетът се проточи във времето, Нинова е в състояние да се вдъхнови и да започне да меси бухнали космически тутманици, до които после да се снима ухилена и да пуска ъпдейти във Facebook как върви мисията.

Допълнителен плюс е, че немалка част от съпартийците на Нинова ще са повече от доволни от подобен развой на нещата, макар че засега никой не ги пита...

 

Николай Хаджигенов

 

В последните два дена адвокатът се изказа пред всяка възможна камера, насочена към суровото му лице, и предполагаме, че вниманието, което би му донесла една космическа мисия, ще му се отрази крайно благотворно. 

А и най-накрая Хаджигенов ще се почувства част от нещо истински значимо и полезно за разлика от подвизите си в политиката.

"Изправи се! Мутри - в Космоса!"

 

Националният отбор по футбол и българите, известни с това, че са известни

 

За да се почувстват и те звезди най-накрая. Само не трябва да пипат нищо около себе си, защото интелектуалният им капацитет не го позволява. "Не барай копчетата и нахрани кучетата!" е положението.

 

Васил Гарванлиев

 

Защото трябва да има северномакедонец на борда, а Васко е млад и крайно подходящ. Той развя българското знаме в клипа си за Евровизия и си навлече гнева на сънародниците, а после ги довърши като заяви, че се чувства българин.

 

Тъй като северномакедонците са злопаметни хора и сто процента все още помнят какви ги наприказва и натвори Гарванлиев, ние ще го спасим от омразата и ще го пратим на едно по-щастливо място, каквото най-вероятно е Космосът.

 

Може да им пречим да влязат в ЕС, ама ще ги изведем до Космоса, ей!

 

 

Евгения Минчева

Станете почитател на Класа