Митов с горещ коментар за кабинета на ГЕРБ, партията на Слави и сламения човек

Митов с горещ коментар за кабинета на ГЕРБ, партията на Слави и сламения човек
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.04.2021
  • Сподели:

Номинираният за премиер Даниел Митов от коалицията ГЕРБ-СДС говори за това какво е състоянието на премиера в оставка Бойко Борисов след претъпената операция. Митов коментира и каква е политическата обстановка в ГЕРБ и в страната.

 


Състоянието на Борисов и представеният кабинет


„Вчера Борисов ми се стори в много добро настроение. С оглед на претърпяната от него операция нямаше как по друг начин да представим кабинета“, това заяви Митов в отговор на въпрос какво е състоянието на премиера в оставка и защо представиха кабинета на ГЕРБ-СДС в болницата, където лидерът на ГЕРБ бе опериран.


„Това е най-правилното решение за България. Имаме много задачи пред нас. Виждаме, че България се справя добре с кризите, които обхванаха не само страна ни, но и света.

Чухме се многократно с Борисов дори и след като получих мандата от президента Румен Радев за съставянето ни на кабинет. Борисов ме съветва чисто оперативно, все пак той е лидер на ГЕРБ – партията, която спечели най-много гласове на изминалите избори“, заяви Митов.

Политически преговори


„Политическо говорене, което няма как друго да се говори в момента“, така Митов отвърна на Христо Иванов от „Да, България“.

„Ще отправим официална покана към ДБ и „Има такъв народ“ (ИТН) и се надяваме те да постъпят отговорно.

Не знам какъв ще в резултатът от тези разговори, ако изобщо се състоят. Ако разговорите не се състоят рискуваме да се оформи истинско управление на задкулисието, защото когато прави опит да бъде изолирана най-голямата политическа група не е ясно кой и как ще поема отговорност.

Трябва да има лидер, който да носи ясна отговорност, а не да се питаме кой ще е сламеният човек. За съжаление е много вероятно да се стигне до това“, призна номинираният за премиер от коалицията ГЕРБ-СДС.

„С БСП и ДПС няма как да водим разговори“, категоричен бе Митов в сутрешния блок на bTV.

Правителство на „Има такъв народ“


„Втората по големина партия трябва да вземе мандата, ако ние не съставим кабинет. Казвали сме, че когато политическата обстановка предполага да вземем решение дали да я подкрепим – ще решим. Обстановката в страната и около нас е неблагоприятна – на около 800 километра от нашата граница се струпва войска – на нас ни трябва стабилност

Ще преценяваме дали да подкрепим кабинет на ИТН. Ние сме отговорни хора и знаем, че странят не трябва да остава без правителство“, поясни Митов.

Номинация за премиер на ГЕРБ-СДС


„Борисов ме покани за премиер. Това стана малко преди да го обяви. Говорихме и се съгласихме по определени приоритети. Станах член на ГЕРБ преди около седмица и половина. Това стана преди поканата ми за премиер“, призна Митов по повод издигането му за премиер от коалицията ГЕРБ-СДС.

Тайни преговори за „Росенец“


„Нямам категорична информация, но имам сериозни съмнения кой как и с кого е взаимодействал, но това ще стане ясно в бъдеще. Ако направят анкетна комисия, която да разбере какво е станало на „Росенец“ ще я подкрепим“, заяви Митов по повод „летния преврат“ на „Росенец – както преди дни го нарече премиерът в оставка Бойко Борисов.

„Борисов е викан в парламента не за да брани Плана за възстановяване. Това е ясно за всички. Викан е там, за да бъде хулен, обиждан и унижен.

Той е опериран и мисля, че по-скоро няма да се появи днес в парламента“, допълни Митов в отговор на това дали премиерът в оставка ще се яви днес в Народното събрание.

„Това са фантазиите на Корнелия Нинова. Няма да го коментирам“, по този начин номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС отвърна на думите на лидера на БСП Корнелия Нинова от вчерашния ден.

„Нека да не обсъждаме Георги Марков“, така Митов отвърна на думите на Марков от вторник.

Станете почитател на Класа