Курумбашев: Ако Слави получи подкрепа от всички, това ще отговаря на БКП преди 1989 г.

Курумбашев: Ако Слави получи подкрепа от всички, това ще отговаря на БКП преди 1989 г.
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.04.2021
  • Сподели:

"Който заклеймява това, че Слави е от "Ку-ку", да внимава, защото от "Ку-ку" има и двама представители в ГЕРБ - Любо Дилов и Радо Чолаков. Те, между другото, бяха представители на Комсомола", припомни Курумбашев

ГЕРБ е формалният победител, а "Има такъв народ" е неформалният победител на тези избори. Това мнение изрази Петър Курумбашев - политик, бизнесмен и един от създателите на студентска програма "Ку-ку" в студиото на "Денят започва" с Георги Любенов по БНТ.

Нито една политическа сила няма желание да направи коалиция с формалния победител и абсолютно всички - и тези от протеста, и тези от статуквото, и новите, казаха, че биха дали подкрепата си за "Има такъв народ".

Даже, леко почнах да се притеснявам, защото Слави Трифонов, получавайки подкрепа от ГЕРБ, БСП и ДПС има опасността, ако предложи правителство, да получи 240 гласа, което ще е резултат, отговарящ само на постиженията на БКП преди 1989 г. Това е малко притеснително от гледна точна на демокрацията, защото едно такова правителство няма да има опозиция, обясни Курумбашев.

Който заклеймява това, че Слави е от "Ку-ку" да внимава, защото от "Ку-ку" има и двама представители в ГЕРБ - Любо Дилов и Радо Чолаков. Те, между другото, бяха представители на Комсомола в "Ку-ку", припомни Курумбашев.

 

 

Станете почитател на Класа