Къща за гости "Морски хоризонти" в Равадиново отваря врати през септември

  • Макар и в близост до известни български черноморски курорти, Равадиново е запазило автентичността на българското село като архитектура, атмосфера, традиции, етнология. В Равадиново всяка година от много време се празнуват и изпълняват българските празници и обичаи. Всяка година младите моми лазаруват за здраве в селото, на Бъдни вечер ергените на селото обикалят и гонят злите духове на селото за здраве. Празникът на селото е в периода от 26 май до 2-3 юни.
  • В магазините, няколкото ресторанта и кръчми цените са нормални, некурортни и всичко това само на 30 минути пеша от морския бряг изглежда почти нереално. Селото е достатъчно колоритно, сякаш си има свой специфичен аромат, който предразполага към разпускане, към истинска почивка. Липсата на големи модерни сгради, на скъпи дискотеки, създава чувство за истинност, особено ако уморените от напрегнатото ежедневие и забързания ритъм на големите градове желаят една почивка от шума и многото хора.
  • Това е идеалното място за индивидуални и групови туристи, предпочитащи почивка в по-малко застроените населени места, далеч от шума на големите туристически центрове и в същото време – достатъчно близо до места с атракции и развлечения, с природни и исторически забележителности, каквито има в изобилие в района на с. Равадиново.
  • Къщата за гости е за целогодишно ползване.Капацитетът й за настаняване е 15 души – общо 5 стаи, всяка с по 2+1 легла, със самостоятелен санитарен възел и просторна тераса, има трапезария с кухненски бокс изала за отдих, с възможност да се ползва за обучения, семинари, тийм-билдинг и др.
  • Предлагат се основни и допълнителни туристически услуги: настаняване на групови и индивидуални туристи, осигуряване на хранене по желание на посетителите, осъществяване на турове с различна тематична насоченост – туристически маршрути в околността по предварително разработени туристически пакети или по желание на туристите, посещения на събития от културния календар на селото и близките населени места и такива, които са запазили автентичността си – местни традиции и обичаи, фестивали, празници на населеното място, фолклорни и етнографски събори и т.н., кухня, занаяти, информационни материали за културно-историческите забележителности, за културно-исторически и природни забележителности и феномени и етнографски атракции, организиране на тийм-билдинг и други фирмени обучения и тренингови занимания, образователни курсове (езиково, професионално обучение) за населението от региона, страната и чужбина.
  • Контакти:
  • Радка Стаменова, тел. +359879511606
  • Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Уебсайт: www.morskihorizonti-bg.com

Станете почитател на Класа