Инвестициите в бизнес имоти в ЦИЕ скочиха с 11%

  • Руският пазар обаче има спад

Общият размер на инвестициите в бизнес имоти в Централна и Източна Европа (без Русия) за първите 9 месеца на годината отбеляза ръст от 11% на годишна база, по данните на консултантската компания CBRE, цитирани от онлайн изданието property-magazine.eu. Пазарът на бизнес имоти в Полша продължава да е най-желан от инвеститорите. Страната е привлякла над 1,7 млрд. евро за периода януари-септември.

Недостигът на първокласени имоти обаче тласка вниманието на инвеститорите към възможностите в Чехия, Унгария и Румъния. За деветте месеца на 2014 г. обемът на инвестициите в бизнес имоти в тези страни се е увеличил на годишна база със съответно 11%, 126% и 215%.

 

Руският пазар на бизнес имоти се разглежда отделно в последното изследване на компанията. Размерът на инвестициите в страната се е свил с 45% за периода януари-септември, заради напрежението между Москва и Запада и наложените санкции срещу руската икономика. Засиленият интерес към инвестиции в бизнес имоти в региона се движи основно от рекордно ниските лихви и атрактивните активи, носещи добра възвръщаемост. Консултантите очакват, че четвъртото тримесечие на 2014 г. ще бъде още по-силно за пазара, като се имат предвид сделките, които са в процес на реализация.

Станете почитател на Класа