Инвестициите в бизнес имоти в света с рекорден ръст от 15%

  • Увеличението за Европа е с 11%

Инвестициите в бизнес имоти в глобален план са нараснали с рекордните 15% през първата половина на 2014 година и достигат безпрецедентно високото ниво от 408 млрд. долара. Това съобщи Propertyeu.info, като се позовава на данни на консултантската компания DTZ. Това е най-високата стойност от 2009 г., когато DTZ компанията започва да следи данните.


През първата половина на годината се наблюдава и 36% ръст на капитала от публични компании за имоти, подкрепен от повишения в Европа и Азиатско-тихоокеанския регион, сочи изследването на DTZ, наречено Great Wall of Money.

По-конкретно капиталът, насочен към Европа, е нараснал с 11% до 142 млрд. долара, но Азиатско-тихоокеанският регион постига най-голямо увеличение – от 21% до 117 млрд. долара. Взети заедно, Северна и Южна Америка вече привличат най-голямо количество нов капитал - в размер на 149 млрд. долара, което е повишение с 16%.

 

Директорът на отдела за глобални проучвания в DTZ Ханс Вренсен обаче предупреждава, че инвеститорите имат ограничен прозорец от възможности. По думите му, „повишения на лихвените нива ще намалят привлекателността на имотите на много пазари". Затова инвеститорите трябва да реагират сега, преди това да е станало. "Можем да разглеждаме рекордното увеличение на наличния капитал през последните шест месеца и като потвърждение на това, че инвеститорският консенсус вече е в синхрон с нашите виждания за този ограничен прозорец от възможности".

Станете почитател на Класа