Димитър Манолов: Цените на тока ще се повишат, ще разчитаме на внос, който ще е скъп

Димитър Манолов: Цените на тока ще се повишат, ще разчитаме на внос, който ще е скъп
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.03.2024
  • Сподели:

Инфлацията се забавя, но ни предстои либерализация на енергийния пазар. От това съм изключително силно притеснен. Напълно убеден съм, че цените на тока ще се повишат, въпросът е с колко. Кой обаче ще регулира пазара? Закриваме производствените си мощности в енергетиката, ще разчитаме на внос и той ще бъде скъп. Това каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов за "На фокус".

 

 

"Не се забелязва да има място за нови работещи на пазара. Появиха се информации, че големи предприятия са го закъсали", допълни той. 

По думите му синдикатите искат да дадат мнения за назначенията в регулаторите, за да не се появят "случайни" хора, избрани от конкретни политически сили. "Не знам в това правителство кой кой е. Много от хората във властта се оказаха неприемливи. Трябва някой да води добре новите министри, но дали ще бъде Мария Габриел не знам. Политическата комбинация се формира на нездрава основа. Голяма промяна ще бъде, ако сменят министъра на финансите, в което не вярвам, защото беше неформалният премиер", смята Манолов.

Станете почитател на Класа