Актуализация на ChatGPT му дава глас и взаимодействие чрез изображения

Актуализация на ChatGPT  му дава глас и взаимодействие чрез изображения
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    27.09.2023
  • Сподели:

ChatGPT на OpenAI получава голяма актуализация, която ще позволи на вирусно разпространяващия се чатбот да води гласови разговори с потребители и да взаимодейства с помощта на изображения, което го приближава до популярните асистенти с изкуствен интелект (ИИ) като Siri на Apple.
Гласовата функция „отваря врати за много креативни и фокусирани върху достъпността приложения", каза OpenAI в публикация в блог.
Подобни ИИ услуги като Siri, гласовият асистент на Google и Alexa на Amazon са интегрирани с устройствата на които работят и често се използват за настройване на аларми, напомняния и доставяне на информация.
От дебюта си миналата година, ChatGPT е възприет от компаниите за широк спектър от задачи от обобщаване на документи до писане на компютърен код, поставяйки началото на надпревара сред големите технологични компании да пуснат свои собствени предложения, базирани на генеративен ИИ. Google има предстоящи планове да пусне своя отговор на ChatGPT, наречен Gemini, който според съобщенията вече се тества от малка група компании. Amazon, от своя страна, обяви, че ще инвестира до 4 милиарда долара в стартъпа за изкуствен интелект Anthropic, за да осигури подкрепа и да стимулира генеративните усилия на компанията за електронна търговия с изкуствен интелект.
Новата гласова функция на ChatGPT може също така да разказва приказки за лека нощ, да разрешава дебати на масата за вечеря и да изговаря на глас въведен от потребителите текст. Технологията му се използва от Spotify и подкастърите на платформата, за да превежда тяхното съдържание на различни езици, каза OpenAI.
С поддръжката на изображения потребителите могат да правят снимки на нещата около тях и да поискат от чатбота да „отстрани неизправност от вида защо моят грил не стартира, да изследва съдържанието на хладилника ви, за да планира храненето или да анализира сложна графика за свързани с работата данни".
Google Lens на Alphabet в момента е популярният избор за получаване на информация за изображения.

Станете почитател на Класа