Нова музикална кутия

Музикалният плейър е интересен случай – въпреки че почти всички слушат колекцията си от песни на смартфона, пазарът на тези устройства не умира, а асортиментът дори се увеличава. Но за разлика отпреди десетилетие, когато MP3-плейърите бяха насочени към възможно най-широка аудитория, днес джаджите са посветени на хората, които искат да слушат музика с възможно най-високо качество.

Наскоро излезлият на пазара модел M7 на китайския производител на персонално аудиооборудване FiiO е пример за това, което движи успеха на цялата продуктова категория. С достъпна цена от €186 той предоставя балансиран звук, а с възможността си да възпроизвежда 24bit/192kHz аудио с него може да слушате музикални колекции, записани в най-висока резолюция. В добавка към слушането на музика през слушалки M7 предлага и безжичен стрийминг във формат LDAC. Това е създаден от Sony вид Bluetooth, който дава възможност за много по-добро качество на звука. Допълнителна опция е вграденото FM радио, което има и модул за дигитален сигнал. Недостатъкът е, че плейърът не поддържа Wi-Fi, което прави невъзможен стрийминга на услуги като Spotify. Но в този ценови клас няма такава опция.
Корпусът на M7 е изработен от алуминий, което допринася за здравина и ниско тегло – около 120 грама. Има няколко функционални бутона и колелце за увеличаване и намаляване на силата на звука, но и контрастен 3,2-инчов сензорен екран с интуитивно управление на музикалните функции. Друга полезна екстра на устройството е, че то е с USB-C порт, което дава възможност да се използва и с най-новите поколения слушалки. Разбира се, има и добре познатия 3,5-милиметров аудиопорт.
Вградената памет е 2GB, но може да я разширите с microSD карта до 512GB. С едно зареждане на батерия устройството издържа 22 часа при използване на слушалки и 25 часа, ако стриймва музиката през Bluetooth

Станете почитател на Класа