Половината свят с интернет през 2019

Броят на интернет потребителите ще достигна 3,46 милиарда до края на настоящата година, сочи прогноза на eMarketer. Почти 47% от населението на Земята влиза в мрежата поне веднъж месечно от настолен РС, лаптоп или мобилно устройство.
Анализаторите очакват към 2019 година над 50% от хората, или 3,84 млрд. души, да ползват интернет. След още една година броят на интернет потребителите ще достигне 4,14 млрд. души, или 53,7% от цялото население на планетата.
Ръстът в броя на интернет потребителите е способстван от продължаващото разпространение на мобилни телефони с интернет възможности. Тези устройства за достъп до мрежата са предпочитани от много хора в Азиатско-Тихоокеанския регион, Централна и Източна Европа, Латинска Америка, Близкия изток и Африка.
2,73 млрд. души вече се свързват към мрежата с помощта на мобилни телефони. Преобладаваща част от тях (87,4%) са притежатели на смартфони. По данни на eMarketer, тази година броят на потребителите на смартфони ще достигне 2,39 млрд. души, което съответства на 32,3% от цялото население на света.
Очаква се също смартфоните да разширят пазарните си позиции, след като през 2016 г. станаха основен тип мобилно устройство, измествайки обикновените телефони. Около 54% от всички използвани телефони в момента попадат в категорията на смартфоните.

Станете почитател на Класа