Амазон у нас

Посредством платформата Amazon Web Services (AWS) преподаватели и студенти ще могат да реализират проекти, в които се изискват сложни изчислителни операции и да си партнират с колеги от цял свят
Глобалната инициатива Amazon Web Services Educate, посветена на обучението по облачни технологии, идва и у нас. Пилотният проект на клауд подразделението на онлайн гиганта Amazon ще се реализира във Факултета по математика и информатика на СУ "Св. Климент Охридски".
В България търсенето на специалисти с познания в облачните технологии все повече нараства, коментираха от HeleCloud, партньор на Amazon. Инициативата Amazon Web Services Educate цели да обогати и доразвие обучението по облачни технологии в университетите и училищата.
Посредством платформата Amazon Web Services (AWS) преподаватели и студенти ще могат да реализират проекти, в които се изискват сложни изчислителни операции и да си партнират с колеги от цял свят.
Началото на Amazon Web Services Educate е дадено през 2015 г. и към момента в инициативата са се включили над 1400 учебни заведения от 47 държави по цял свят, сред които САЩ, Канада, Китай, Япония, Русия, Индия, Обединеното Кралство, Дания, Египет, Корея, Белгия и Нова Зеландия.
За официалния старт на инициативата у нас пристига Феликс Манохаран, ръководител на програмата AWS Educate за Европа, Близкия изток и Африка. Във вторник, 14 ноември, той ще даде пресконференция съвместно със Стефан Бумов, главен оперативен директор на HeleCloud, и доц. д-р Първан Първанов, декан на ФМИ, СУ "Св. Климент Охридски".

Станете почитател на Класа