Амазон ще отваря входните врати

Amazon пуска услуга, която ще позволи на куриерите да отварят входните врати на домовете и да оставят вътре купените стоки, съобщи Би Би Си. Тя се нарича Amazon Key и за да я използват, потребителите трябва да имат смартключалка и камерата Cloud Cam, продукция на интернет гиганта.
Куриерите ще сканират баркода на пратката и когато доставката е потвърдена онлайн, камерата започва да записва, като доставчикът ще може да отвори вратата, използвайки мобилно приложение.
Потребителите ще може да гледат на живо доставката или да получат кратко видео след нейното приключване.
Съответстващите на Amazon Key смартключалки включват модели на фирмите Yale и Kwikset. Системата също така ще може да дава достъп на хора, които разхождат домашни любимци, на чистачи и на гости.
Онлайн търговецът отдавна търси начини за по-голямо удобство при доставка, когато потребителите ги няма на адреса. През 2015 г. тя извърши пилотен проект с Audi, при който стоките бяха оставяни в багажниците на автомобилите
Amazon Key в началото ще се предлага само в 37 големи американски градове, като нейната куриерска фирма Amazon Logistics ще извършва доставките.
Куриерите са внимателно проверени да имат чисто съдебно минало и изрядна шофьорска книжка, уверяват от Amazon.
Камерата Cloud Cam струва $120, а в комплект със смартключалка и безплатна инсталация струва $249,99.
Най-големият проблем пред услугата е дали тя ще спечели доверието на потребителите. В началото това няма да стане лесно, особено след като от Amazon съветват ако домът има алармена система, тя да се изключи в деня на доставка. Домашните любимци също са проблем - компанията съветва услугата да не се използва, ако те имат достъп до входната врата.

Станете почитател на Класа