Битката на гигантски роботи

САЩ победиха Япония в първия сблъсък между гигантски роботи, съобщи PC Mag. Американската компания MegaBots и японския ѝ съперник Suidobashi Heavy Industries изправиха своите машини в пряк двубой, който беше излъчван на живо онлайн във вторник. В случая "роботи" звучи малко подвеждащо. Въпреки, че металните чудовища изглеждат сякаш излезли от "Трансформърс", те се управляват от хора, които седят вътре в тях.
В първия рунд роботът "Курата" на Suidobashi's безпроблемно нокаутира по-старата версия на машината на MegaBot. Но при основния двубой новият "Игъл прайм" на MegaBots надделя над "Курата".
Значително по-големият и по-тежък "Игъл Прайм" извади от играта "Курата" със своя верижен трион, с който успя да "разчасти" съперника си.
След мача екипът на MegaBots изрази надежда, че някога ще бъде създадена официална лига за състезания между гигантски машини.
До срещата между гигантските роботи се стигна след двегодишна подготовка. През 2015 г. MegaBots предизвика Suidobashi Heavy Industries на дуел между техните машини. Японците приеха, но поискаха това да стане с пряк сблъсък.
За да подготви своя "звяр", MegaBots организира кампания за събиране на средства в Kickstarter за надграждане на своя робот Mk.II, който е създаден специално за пейнтбол битки на далечно разстояние. От около 8000 поддръжници компанията набра $554 600. Машината беше представена през август. Тя тежи 12 тона, висока е 4,5 м и в нея се разполагат двама пиботи. Захранвана е от 8-цилиндров двигател с мощност 430 к.с. и цената за нейното изграждане е $2,5 млн.
Съперникът "Курата" тежи 6,5 тона и е висок 4 метра. Когато отвърна на предизвикателството на MegaBots преди две години, шефът и създател на Suidobashi Когоро Курата каза, че екипът му няма да позволи да бъде победен, защото гигантските роботи са част от японската култура.

Станете почитател на Класа